Hobby samlinger

Jeg var innom ekstreme samlere forrige gang. Hvordan den setter familielivet på en hard prøve og hvor det gjerne går veldig utover livskvaliteten til familien og ikke minst økonomien. Nå skal vi titte litt på de som har det som en litt mere normal hobbybasis. Det er som jeg tidligere nevnte ingen grenser for hva man kan samle på, mange begynner som barn og samler på forskjellige ting som figurer, klistremerker osv. Dette er gjerne serier som følger barne program og filmer mm. Og som markedet utnytter videre i serier for at man skal begynne og samle. Som for eksempel Pokemon, det startet med en tegnefilmserie og da det fort ble en suksess kom det fort både figurer og kort ut på markedet. Det ble utrolig populært og bytte kort og figurer for og prøve å få til en komlett samlig. Og serien ble stadig forlenget med flere figurer i filmene som da også selvfølgelig ble lagt til i samlingen av kort og figurer ute på markedet.

DEKORERE HJEMMET

Noen velger å dekorere hjemmet med sin hobby. Det er vel ikke akkurat i alles smak, men man får håpe at partneren har noen lunde samme interesse. Som denne mannen,

Andre velger gjerne sitt favoritt fotball-lag som de dekker det meste av boligen sin med. Andre velger hyllemeter på hyllemeter med sine samlinger, litt over det normale vil nok mange si. Men man har da i det minste et system på samlingen, i motsettning til de som driver med ekstrem samling. Har selv vert hjemme hos flere som har ett eget rom de har innredet kun til sin samling. Som lignet på dette. Ølflasker av de forskjellige merker og land. Andre valgte ølbokser fra de stedene de har vert på rundt om i verden. Og er man mye på tur rundt om i hverden kan samlingene bli ganske store etterhvert.

Det er også mange som kombinerer flere forskjellige objekter i sin samling. Med ølflasker og bokser, da følger gjerne ølbrikker med i samlinger. Det er vel omtrent bare de som har litt interesse for øl som synes dette ser greit ut i et hjem. Andre velger og gjemme unna sine samlinger. I kommoder, skap, på loft eller i kjeller. Jeg har selv sett flere kommoder fulle av såper av alle slag og merker, vedkommende hadde samlet i over 30 år. Samt kulepenner, fyrstikkesker, nøkkelringer. Man finner de utroligste ting som det samles på rundt omkring blandt både i familie og vennekrets om man bare spør dem hva de samler på dukker det gjerne opp minst en samling hos de fleste. Det er vel neppe noen særlig verdi i disse samlingene, men det finnes bortgjemt relatift store verdier, tenker da spesielt på dem som startet og samle på tegneserier fra første utgivelse og fulgte opp med alle nummererte utgaver etterpå. De som har lagret disse riktig kan nok få seg en overraskelse hvor mye de kan være verdt ute på samlermarkedet.

Det var litt mere om hobby samlerne. Jeg fortsetter nok litt videre med samlingene, så følg med videre.