Samlemani!

Hva kan man samle på og hva kan man ikke samle på? Det er et så megastort spørsmål at det er vel nesten bare ett svar som er helt fullstendig dekkende og det svaret er ALT kan samle på!

Mye kommer vel an på for eksempel plassen man har til å samle ting på, og kanskje litt på midler man har å handle for dersom man handler på mer eksklusive ting. Mange skjønner jo ikke dette med samlemani, og de samler bare på penger! J Hvor skal man begynne å skrive om et slikt emne – la oss begynne tilbake på noe som er vanlig i barndommen eller i hvert fall i ung alder for veldig mange.

Mynter og frimerker

Hvem unge gutter har vel ikke samlet på mynter og frimerker? Jeg har i hvert fall samlet en stor samling faktisk – og den har jeg enda! Og jeg er ingen tenåring lenger. Det er snart 60 år siden forlot tenårene. I tillegg til å samle mynter og frimerker så er det ganske mange unge gutter som har samlet på forskjellige kort opp gjennom. Fotballkort, Pokémon kort, Disney kort, kort med bilder av kjente artister i forskjellige generasjoner opp igjennom – ja det har vært mange varianter å samle på for de som ville.

Og var du jente så var det vel kanskje servietter og klistremerker som var veldig populære. Nå i nyere tid har skillen mellom gutt og jente nesten blitt visket ut og det samles på samme kortene om vi skal fortsette å snakke om dem. Postkort har mange samlet på – og hvem husker ikke Alf? Den lille brune raringen som dukket opp på kort og TV og film og over alt.

Også har vi alle de forskjellige superheltene som har dukket opp gjennom årene da. Supermann, Batman, Super Woman, Power Man, Hulken, Spider-Man og mange mange flere. Alle disse hadde både filmer og videoer og samlekort som de skulle selge til da tidens unge.

Og hvem mann i Norge og resten av verden har vel ikke brukt den beryktede fraser – Vil du være med hjem og se på frimerke samlingen min ute på byen en sen kveld etter noe forfriskende i glasset kanskje? Det må vel være den mest brukte og mest opplagte sjekke linjen som noen gang er brukt.

Sexy superhelter

Slike superhelter blir ikke mindre populære når filmselskapene bruker sexy superkjendiser i hovedrollene i filmen om dem. Jeg leste for noen år siden at Lara Croft var kåret til den mest sexy superhelten når det var Angelina Jolie som spilte heltinnen. Jeg husker ikke alle jeg leste den gangen, men Superhelten Sue Storm kom høyt opp med Jessica Alba i rollen som denne kvinnen i «the fantastic 4». Så husker jeg catwoman kom høyt opp både med Halle Berry i rollen og med Michelle Pfeiffer i rollen.

Her kunne jeg fortsatt og trukket dette meget langt med ting ungdommen har samlet på opp gjennom årene. Men jeg bryter av med dette. Mulig jeg kommer tilbake med mer litt senere, men nok for denne gang.