Samlernes favorittsteder

Enten om man er en lidenskapelig samler eller en som har samling som hobby har man sine egne favorittsteder til og handle inn til sin samling. Vi kjenner alle til loppemarkedene her hjemme, eller julemarkeder for den del. Her er det muligheter for samlerne og finne saker de trenger til sin samling. Men om man tar en tur utenfor landets grenser finner man mange markeder, har selges det meste av antikviteter og krimkrans som kan fylle opp samlingenem med.

London

Men trenger ikke å dra så langt for og finne markeder som er av interesse. Bare rett over til London så finner man en god del markeder som det er verdt og ta turen innom for å ta en titt. I Portobello Road ligger ett av de mest kjente markedene i byen, det heter Bermondsey Marked og blir satt opp hver lørdags morgen. Dette markedet går også under navnene New Caledonian Marked og Bermondsey Square Antiques Marked. Dette markedet stammer i fra 1950 tallet og har stadig utvidet med flere salgsboder gjennom årene. Her kan man virkelig fine noen godbiter til samlingen sin om man tar seg god tid til å studere hva de har i de forskjellige salgsbodene. Er man en antikk samler er dette stedet for å kunne gjøre ett godt kjøp. Stabel Markedet er også ett kjent marked i byen, det finner man inne i Camdel Marked som ligger ved Regents Canal. Her finner man også en god del antikke gjenstander som ligger ute til salgs og man kan gjerne bruke noen timer her inne.

Danmark

Danmark

I København ligger Thorvaldsens Plads Antique Marked og det blir sett på som ett av de beste antikk markedene i Danmark. Markedet er oppe fredager og på lørdager og det er mest profesjonelle antikkforhandlere som holder til her. Kanskje ikke akkurat stedet for å gjøre det store kuppet men store muligheter for og finne noe du er ute etter er det absolutt. Markedet startet opp for rundt 20 år siden og man har det meste innen antikke saker her. Ikke så langt unna finner man Nørrebro Flea Marked som ligger i Nørrebro gaten. Markedet er plassert langs en mur som ligger rundt Assisten kirkegård, markedet er byens lengste og det smalest. Her finner man også mange forskjellige typer antikviteter både store og små gjenstander. Om man tar turen inn til bydelen Østerbro og tar en titt inne i den gamle trikkehallen der finner man Remisen Flea Marked som har ett stort utvalg i bodene der. Men her må man være oppmerksom på at de skifter varetypene som selges regelmessig. Noen dager er det loppemarked, neste dag kan det være antikk som selges for så igjen være bare klær. Uansett finner man mye forskjellig her og man har store muligheter til og finne noe til samlingen sin. Dette er en av få markedene som tar inngangspenger for at man kan gå inn og se hva som er i salgsbodene inne. Men det er nok ikke så dyrt og når man først er inne så er det over 100 salgsboder her så utvalget er stort.