Samlinger og kunnskap

Som ung så samler man veldig ofte på ting fra sin egen tid. Fotballkort, frimerker, mynter, sedler, dukker, servietter, blader, sko eller hva som kan være aktuelt mens man er forholdsvis ung. Når man blir eldre så endres interessene noe og da kommer det også andre samlinger inn i bildet. Kjøretøy som biler, motorsykler eller båter for de som satser på større ting. Kanskje øl bokser og flasker for de som ikke har fullt så god plass. Eller så skjer det også at man fortsetter med sine samlinger fra yngre dager. Kanskje er de lagt bort noen år, men ved mange anledninger kommer slikt tilbake igjen en gang senere i livet. Så har det vært for meg i hvert fall.

Lærerikt

Og samtidig som man samler på forskjellige ting, så tilegner man seg ofte også kunnskap man kanskje ellers ikke hadde tilegnet seg dersom man ikke hadde vært en samler. Samler man på biler, motorsykler eller noen form for kjøretøy og har interesse for å sette de i stand, så blir man jo ofte en god mekaniker etter hvert. Samler man på andre ting så tilegner man seg kunnskap om dette. Det finnes jo så utrolig mange forskjellige ting man kan samle på. Selv har jeg samlet på øl bokser og flasker en lang periode. Det ble en ganske stor samling etter hvert. Og en lang periode samlet jeg sammen med en kamerat og vi begge var ganske aktive faktisk. Ikke bare fikk vi fysiske bokser og flasker inn i salingen, men vi dannet også en klubb for å diskutere og prøvesmake på forskjellige varer vi fikk tak i. Og det var utrolig mange forskjellige opplevelser i forbindelse med dette. At det er mulig å skape så mange forskjellige smaksvarianter ut av øl trodde jeg nesten ikke var mulig.

Øl sorter

Nå er det allerede en del år siden vi tok beslutningen å stoppe vår samling av øl flasker og bokser. Det tok rett og slett for mye plass etter hvert. Vi begge fikk forandringer i våre livs situasjoner og boksene og flaskene ble pakket i esker og stuet vekk. Vi hadde jo et håp om å ta opp samlingen igjen en gang i fremtiden, men det ble det dessverre aldri noe av. Hadde vi fortsatt å samle på dette så hadde vår samling kunne blitt utøket drastisk de senere årene. Det har tilkommet store mengder nye merker på markedet. Jeg tenker da spesielt på alle de forskjellige sortene som blir levert fra mikro bryggerier. Og de har det blitt mange av både i Norge og utover i Europa og verden etter hvert. Så hvor stor en slik samling hadde blitt dersom vi hadde fortsatt har jeg ingen anelse om. Men dessverre så ga vi opp for en del år siden. Ja jeg sier dessverre siden jeg i dag hadde hatt tid i massevis til å holde på med nettopp en slik samling. Men jeg har dessverre ingen lyst til å starte med blanke ark igjen så det får bli med tanken.