Store og dyre samlinger

Det finnes utrolig mange forskjellige samlinger rundt omkring i verden. Fra de små samlingene til hobbysamlerne og opp til enorme samlinger med stor verdi. Folk samler jo på de utroligste ting så utvalget har blitt enormt med årene. Mange av disse samlingene er verdt utrolig mange penger og det er da selvfølgelig pengesterke mennesker som står bak disse samlingene. Vanlige lønnsmottagere må nok nøye seg med de rimelige variantene som finnes der ute.

Stacks`s & Bowers Galleries

En av de virkelig store og kostbare samlingene finner man hos Staks`s & Bowers Galleries som ligger i Amerika. Her er det en mynt samling som er verdt rundt 50 millioner US dollar, en utrolig sum for noen mynter. Men det er noen unike mynter her inne, en samling inneholder ett eksemplar av absolutt alle myntene som har blitt gitt ut i Amerika gjennom tidene. Den samlingen var det bankmannen Louise E Eliasberg som hadde samlet og solgte.

Men dette er ikke den eneste samlingen de har inne, samlingene til John J Ford Jr, Harry W Bass og Robert O Ebert er noen av dem som man kan få oppleve her inne. Men dette er jo ikke noe for en vanlig myntsamler for disse myntene er unike og veldig dyre.

Angelika Unverhau

En stor samler av kulepenner er Angelika Unverhau lidenskap, hun har i dag verdens største samling av kulepenner som da teller hele 285 000 stykker som stammer i fra 146 land. Hun startet tidlig med å samle disse kulepennene, allerede som ett barn har hun samlet. Men da var det mest på hobbybasis noe som endret seg i 1990 da hun for alvor satte i gang med å samle, man kan nok si at det da nok ble en form for mani. Hun dannet etter hvert en egen klubb for de rundt omkring i verden som samlet på kulepenner og de møtes to ganger i året for å bytte og handle kulepenner.

Elizabeth Taylor

En av verdens dyreste samling av smykker stammer i fra Elizabeth Taylor, her snakker man om verdier rundt 160 millioner US dollar. Ikke akkurat småpenger som disse smykkene er verdt men prisen har nok blitt satt rimelig høyt på grunn av at det nettopp kommer i fra Taylor.

Disse smykkene har hun fått av sine ektemenn opp igjennom årene, og etter hennes død har en god del av denne samlingen blitt solgt på forskjellige auksjoner som har gitt enorme summer til selgerne.

Kunst

Innen kunst er det nok A Alfred Taubman som her en av de største og dyreste samlingene som finnes. Den er anslått til en verdi rundt 500 millioner US dollar, her snakker vi virkelig om store verdier på en samling. Taubmann var en Amerikansk forretningsmann og investor som gjorde det veldig godt økonomisk og en god del av disse pengene han tjente gikk til kjøp av forskjellig kunst. Etter hans død ble samlingen solgt på auksjon og ble da den dyreste som hadde blitt solgt på en auksjon noensinne. Store samlinger som øker sin verdi mye etter at eierne er døde har blitt ganske vanlig.