STORE SAMLINGER 2

Hvem har ikke bygd Lego i barndommen og gjerne fortsatt litt med det i ungdommen, men man slutter som regel når tenårene kommer. Det blir vel litt flaut og drive med Lego da, men flere har fortsatt med sin Lego opp i godt voksen alder og driver fortsatt på og koser seg med sin samling, Som de fleste samler objektene er det også i Lego noen som virkelig tar det helt ut og har fått enorme mengder Lego.

O K Christiansen

Mannen bak Lego er Dansken Ole Kirk Christiansen, han startet med å lage treleker til barna. Dette ble populære leker, men da verkstedet han holdt til i brant ned og han måtte bygge nytt gikk det ikke lenge før han byttet ut tre med plast. Dette gikk veldig bra og han startet opp The Lego Group i midten av 30 tallet, utviklingen frem til i dag har vert formidabel. Han gikk bort i 1958 og hans sønn Godtfred tok da over firmaet og har drevet det siden. Lego har blitt utrolig mange barns favoritt leker, det har også blitt ganske mange voksne som også liker disse lekene. For samlere er det stor konkurranse dem imellom om som har den største og mest komplette samlingen.

O K Christiansen

Jeffrey Pelletier

En som har en stor samling med Lego er Amerikaneren Jeffrey Pelletier, han holder til i Washington og har en kjeller som er innredet spesielt for sin hobby. Han begynte som mange andre Legosamlere da han var barn, men han la ikke vekk Lego lekene da han ble eldre tvert om. Han fortsatte og samle dem og har i dag omtrent 500 000 deler og han stopper nok ikke der.

Milos Krecek

En av verdens største samlere av Lego sies å være Tjekkiske Milos Krecek. Han har drevet og samlet Lego i rundt 40 år og har fem Lego museer og da verdens største private samling. Han farter verden rundt for og finne Lego som han er på jakt etter, dette har nok kostet han en god del penger vil jeg tru. Men mulig han henter inn litt i inngangs penger i sine museer.

Darren Smith

Englands største Lego samler er Darren Smith, han har så langt omtrent 2 millioner Lego brikker. Også han startet med og samle da han var liten og har fortsatt frem til i dagn nå har han passert 40 år men har ikke tenkt å gi seg enda. Hans favoritter er Star Wars figurene men har over 2000 sett med pirater, cowboys, vikinger, astronauter og superhelter. Han har fylt opp loftet og garasjen med Lego, hans kone sier det er greit så lenge det forblir der. Men tar han det med inn i resten av huset blir hun ikke blid. Så langt har han brukt over 50 000 pund på sin hobby og mere vil det garantert bli. Det kommer ut omtrent 200 nye sett hvert år og Darren er blant de første til å skaffe seg de nye variantene på markedet, dette er ikke hans kone så glad i da hun mener han kunne tatt seg bedre av henne i stedet.

Darren Smith

Men man kan jo ikke gjøre alle til lags.