STORE SAMLINGER

Set og samle på ting og tang har vel menneskene gjort i mange år, alt i fra små hobbysamlinger til enorme mengder av saker. Det er jo mange typer samlere, småsamlere som ser etter ting når de er ute på tur og nøyer seg gjerne med det. Andre samlere tar det mere høytidelig og reiser en god del rundt for å finne sine objekter og så har vi de som er totalt hekta på samlingen, her er det mange som har blitt rett og slett syke av det.

Norges største legosamling

Jon Jessesen som holder til i Ørje har Norges største samling av Star Wars lego, pakkene er uåpnet.Det ble sendt inn en søknad om samlingen til Guinness rekordbok, den gikk igjennom og han er nå offisielt den i verden som har flest i sitt slag av Star War Lego. Verdensrekorden fikk han da passerte 272 esker, den rekorden har han nå økt til over 300 stykker. Skal nok litt til for å slå den rekorden. Han sier at det begynte i det små men har utviklet seg til og bli et nesten manisk greie. Han startet med sin første Lego bil sett da han var rundt ti år gammel og har fortsatt hele tiden siden det. Det har blitt en kostbar hobby for han, alle settene blir det kjøpt to av, en til samlingen og en han åpner og bygger. Han har planer om å bruke samlingen til noe fornuftig som han kaller det, men har ikke bestemt seg enda på hvordan.

Norges største legosamling

Lego tog

Øyvind Bjerkholt i fra Arendal innehar nok Norges største samling av Lego tog, samlingen er montert og i bruk. Det har tatt han rundt to år og sette alt sammen som er på rundt 20 kvadratmeter stort og tar opp en god del plass hjemme hos han. Han startet og samle Lego som liten og var nok litt over en middels ivrig samler, dette fortsatte opp i ungdoms årene til det ble litt flaut og drive på med. Etter en periode hvor han lot Lego klossene hvile, tok han hobbyen opp igjen da han selv ble far. Men han la alt ut til salg for han trengte plassen når sønnen trengte eget rom til sine egne leker og saker.

Lego sett

Kyle Ugone i fra Arizona hadde for seks år siden 1251 sett av forskjellige Lego sett, det gav han verdens rekorden da. Han har organisert settene etter type Lego, Star Wars- Space, slott, tog og diverse. Det største settet består av over 5000 deler, tar nok litt tid og få det montert ja. Han fikk sitt første Lego sett da han var bare fem år gammel, en vindmølle som han fortsatt har. Også han tok kontakt med Guinness rekordbok og fikk da beskjed om at han måtte ha mer en 500 offisielle sett for og få rekorden. Den slo han med glans, han hadde da nesten 1100 sett i samlingen og fikk da plass i boka. Om rekorden holder får vi jo se, det er mange som har store Lego samlinger der ute i verden.

Lego sett