Verdens største samlinger

Forskjellen mellom og være en hobbysamler og til å inne ha en av verdens største samlinger er enorm. For de fleste holder det med en liten hobby mens for andre blir det en mani og en besettelse som virkelig kan sette familieforhold på en hard prøve. Ikke bare det att det går med utrolig mye tid for de store samlerne men det koster også en god del penger.

Jose Freitas


Jose Freitas

En av de fire menneskene som har over en million enheter i sine samlinger er Jose Roberto Alves Freitas som har over seks millioner plater i sin samling. Freitas er en Brasiliansk forretningsmann som startet med sin samling i ung alder. Han var bare ett barn når hans far gav han ett stereo anlegg og rundt 200 plater. Hans mor hadde også en stor platesamling, den var på rundt 450 plater og dette var nok årsaken til at han startet opp sin egen samling. Når han var ferdig med skolen hadde samlingen hans økt til 3000 plater og når han var rundt 30 år gammel hadde den økt til nesten 30 000 plater.De fleste av de store oppkjøpene han gjorde opp gjennom årene ble hemmeligholdt av en eller annen grunn. Det var ikke før fem år siden at det kom frem i en artikkel i ett magasin i Amerika. Da hadde han kjøpt opp de samlingene som lå under han på topp lista.

Record Rama


Record Rama

Den nest største samlingen var det Record Rama som hadde, det var en forretning som solgte plater og cd plater i Pennsylvania som Paul C Mawhinney eide. Denne samlingen lå en god stund på toppen av listen som verdens største platesamling med tre millioner plater. Han solgte det til Freitas i 2013 som da også overtok tittelen.

Bob George

En av grunnleggerne av Archive of Contemporary Music som ligger i New York City er Bob George som hadde den tredje største platesamlingen i verden. Han donerte samlingen sin til firmaet som da hadde ett samarbeid med Columbia University om musikk. Archivet har i dag rundt fem millioner plater og innehar da dagens andreplass på listen.

Biler

Den som i dag har verdens største bilsamlinger er Hassanal Bolkiah som er sultan av Brunei.  Bilsamlingen hans består av rundt 7000 biler av forskjellige merker som er verdt rundt 20 billioner US dollar. Penger er det nok ikke mangel på hos denne mannen med så stor og dyr samling.

Biler

I denne samlingen befinner det seg 500 biler av merket Rolls Royce som alene gir han tittelen som verdens største samler av dette merket. Her finner man mange andre virkelige dyre merker som Mercedes Benz, Bentley, Ferrari, Jaguar, Lamborghinie, Aston Martin, Koenigsegge og Shelby Supercar. Mannen som har den nest største bilsamlingen er Sheikh Hamad Nahyan som også blir kaldt for Rainbow Sheik. Samlingen hans er verdt nesten 20 billioner US dollar og hele samlingen er plassert inne i en pyramide ute i ørkenen. Her finner man ingen typiske luksus biler, den dyreste er en Porsche eller består samlingen av vanlige merker.